PVC Perde Kapılar; şeffaf PVC bantlardan oluşan, çalışma alanlarını birbirinden ayırma amacıyla kullanılan pratik ve ekonomik sistemlerdir. Özellikle endüstriyel tesislerde kullanılan Perde Kapılar, PVC nin özelliğine göre soğuk hava depolarında, derin dondurucu depolarında, yangın riskinin yüksek olduğu yerlerde, statik elektrik birikiminin istenmediği yerlerde, kaynak kabininin çevreden ayrılmasında, sinek, sivrisinek gibi haşerelerin içeri girmesinin engellenmesinde, kum raspalama kabinlerinde, atış poligonlarında, ısı ve ses izolasyonu sağlanmasında kullanılabilir.

PVC perde kapıların uygulanması, hasar görmesi halinde değiştirilmesi ve temizlenmesi kolaydır. Geç alevlenme özelliği olan malzeme alevi yaymaz. Her noktadan kolay geçiş imkanı verir. PVC bantlar 20, 30, 40 cm ölçülerinde ve 2, 3, 4 mm kalınlığında yapılabilmektedir. PVC bantlar, değişik kullanım yerleri ve ihtiyaca göre, farklı bindirme oranları ile paslanmaz çelik veya galvaniz taşıyıcı profillere asılmaktadır.

Farklı bindirme oranlarını belirleyen faktörlerden biri de hava cereyanı miktarıdır. Bindirme oranı ne kadar artarsa hava sızdırmazlığı da o kadar iyi sağlanır. PVC şeritlerin eni, kalınlığı ve bindirme oranı; kapı yüksekliği, kapının binanın içinde veya dışında oluşu, yaya ve/veya araç trafiğinin yoğunluğu, rüzgar durumu, gürültü ve ısı izolasyonu gerekliliğine göre belirlenir.

1206 View